Adamovo ovocie je sušené ovocie z najslnečnejšieho územia južného Slovenska. Z Hurbanova.

Pomocou solárne získaného tepla sušíme ovocie na nízkych teplotách. Sú to najmä slivky, hrušky a jablká dopestované vo vlastných sadoch. Z ostatného ovocia ako sú marhule, broskyne, jahody, maliny, černice, egreše, višne či ríbezle vyrábame tzv. kožu vo forme chutných cukríkov bez konzervantov. Kyslejšie ovocie je dochutené medom od lokálneho včelára a slivkovú kožu máme napríklad dochutenú makom od lokálneho pestovateľa z Patiniec Pemak-u. Ako doplnok vyrábame lekváre, ovocné sirupy, nektáre, chutné korenisté ovocné čatní ku grilovanému mäsu alebo syru. Pestujeme prírodnú špongiu Lufu.

Sušenie potravín patrí k prastarým metódam konzervovania, čiže pôsobením slniečka a následného tepla sa odparí čo najviac vody. Ovocie si tak zachováva až 98% výživových hodnôt. Má vysoký podiel vlákniny a vitamínov, zlepšuje trávenie a celkovo čistí organizmus. Je vynikajúcim zdrojom antioxidantov a minerálov.

Sme lokálny výrobca a predajca potravinárskych prebytkov z dvora.